Mortensaften
Mange danskere fejrer Mortens Aften med at spise gås eller and. Det sker aftenen før mortens dag den 11. november.
Den Morten, som vi fejrer, hed oprindeligt Martin og var biskop af Tours. Historien bag Mortens Aften er, at befolkningen i Tours ville vælge Martin til biskop, men det var han ikke interesseret i. Da byens indbyggere kom for at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsesti. Gæssene brød sig ikke om besøget, og de skræppede op og afslørede derved Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen.
Mortens Aften er en særlig aften og vi glæder os hvert år til at holde den gode tradition i hævd. Vi har lavet en lækker klassisk “take Away” menu som du kan nyde sammen med dine gæster
Alt er pakket og klargjort, så du blot skal pakke ud, varme de sidste småting og anrette den lækre mad til dine gæster.
Vi vedlægger selfølgelig en kyndig vejledning til opvarmning, samt illustrationer med til anretningen.